Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Ο διάβολος, μεταμφιεσμένος σε γιαγιά, εμφανίζεται μπροστά σε ένα κοριτσάκι που πηγαίνει στην εκκλησία και της λέει:Ο διάβολος, μεταμφιεσμένος σε γιαγιά, εμφανίζεται μπροστά σε ένα κοριτσάκι που πηγαίνει στην εκκλησία και της λέει:
 -Που πας μωρό μου;
 -Στην Αγία Εκκλησία, θεία!
 - Λοιπόν, στην Εκκλησία!  Τι θα κάνετε στην Εκκλησία;  Εκεί πάνε οι μεγάλοι, γριές και γέροι.  Να έχετε χρόνο και για Εκκλησία.  Κοίτα εκεί στο ξέφωτο, τι ομορφιά!  Πήγαινε να παίξεις και εκεί..!
 - Καλώς ήρθες, θεία!  Και το κοριτσάκι πήγε στον παιδικό σταθμό, αντί να πάει στον Ιερό Ναό, όπου είχε πάει.
 Το κοριτσάκι μεγαλώνει και ξαναπάει στον Ιερό Ναό.  Η διάβολος-γιαγιά έρχεται μπροστά της και τη ρωτάει:
 -Που πας μεγάλε;
 -Στην Αγία Εκκλησία, θεία!
 - Ορίστε, ακού ακόμα ένα!  Μεγάλο κορίτσι στην Εκκλησία!  Μεγάλα κορίτσια, να πώς μπαίνουν στο παιχνίδι!  Να, πώς ερωτεύονται!  Πήγαινε και εσύ μαζί τους...!
 -Τι ωραία που τα λες, θεία!  Και το κορίτσι από τον δρόμο της Εκκλησίας επέστρεψε στο παιχνίδι!...

 Μετά παντρεύεται, γίνεται γυναίκα με άντρα και παιδιά... Πάει πάλι στον Ιερό Ναό.  Ο γέρος διάβολος έρχεται μπροστά του λέγοντας:
 -Πού πήγες γυναίκα;
 -Στην Αγία Εκκλησία, θεία!
 - Λοιπόν, όχι, Εκκλησία!  Άφησες τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι να καούν, ή να σβήσουν τα μάτια τους, ή ίσως βγουν στο δρόμο και ποδοπατήσουν τα βοοειδή τα σκυλιά  γαβγίζουν και όταν ο άντρας σου γυρίζει σπίτι δεν μπορεί να βρει φαγητό και μετά μπουκάρει και βρισιές... ξυλοδαρμούς !... Γύρνα πίσω, γιατί όταν γεράσεις θα είσαι ακόμα στην Εκκλησία!
 - Τι ωραία που τα λες, θεία!  Και γύρισε πάλι σπίτι.

 Φτάνει η γυναίκα, γριά.  Φεύγει πάλι για τον Ιερό Ναό.  Η διαβολομάνα εμφανίζεται ξανά μπροστά της, ρωτώντας τη:
 - Πού πας γιαγιά;
 - Πάω... στην Αγία Εκκλησία, θεία!
 -Αλα, ακούς άλλο ένα καλό!  Κουφή, στην Εκκλησία!  Τότε, τι άλλο μπορείτε να κάνετε στην Εκκλησία;  Τόσο κουφή καμπούρα, αδύναμη και γεμάτη βάσανα;  Πονάνε τα πόδια σου.  τρέμει όλο σου το σώμα!  Δεν ακούς τίποτα, δεν καταλαβαίνεις τίποτα.  Παθαίνετε βήχα, ακόμα και τις αναπηρίες, και λέτε ψέματα σε τόσους πολλούς ανθρώπους!  Πήγαινε πίσω στο σπίτι, γιατί αφού πεθάνεις, θα είσαι ακόμα στην Εκκλησία!  Και δυστυχώς, η  γιαγιά απομακρύνθηκε πάλι από την Εκκλησία και έμεινε στο σπίτι μέχρι που πέθανε, λυπημένη και μαύρη από τις αμαρτίες....
 βλέπετε
 Ιδού, έτσι κέρδισε ο διάβολος και κερδίζει το πλήθος των χριστιανικών ψυχών όλων των εποχών... Έτσι ο διάβολος εξαπάτησε και εξαπατά όλους όσους υποκύπτουν στους πειρασμούς και αφήνουν τον εαυτό τους να εξαπατηθεί από αυτούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: