Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Βλαντιμίρ Μιχαήλοβιτς Ζόμπερν. ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ. Ιστορίες ιερέων.Όλα είναι δυνατά για έναν πιστό.

 

Όλα είναι δυνατά για έναν πιστό

Ένας από τους ενορίτες μου, ο Ανατόλι, αρρώστησε βαριά και οι γιατροί δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Σταδιακά έφτασε στην πλήρη εξάντληση. Κατανοώντας την κατάστασή του, ο Ανατόλι μου ζητούσε συχνά να τον νουθετώ με τα Ιερά Μυστήρια.

Μια μέρα, πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, η θεία του ήρθε σε μένα και μου ζήτησε να κάνω μια προσευχή μπροστά στην εικόνα της Μητέρας του Θεού «Χαρά όλων των θλιμμένων». Αφού τελειώσαμε τη Θεία Λειτουργία, φέραμε την εικόνα στο σπίτι τους. Ξαφνικά όμως ο ασθενής πέθανε. Για να απαλύνω τη θλίψη των συγγενών του, προσφέρθηκα να εκπληρώσω το τελευταίο του αίτημα - να υπηρετήσω μια υπηρεσία προσευχής στη Μητέρα του Θεού, στην οποία οι συγγενείς του αποθανόντος συμφώνησαν πρόθυμα. Ξεκινήσαμε μια προσευχή και ενώ διάβαζε το Ευαγγέλιο, ένας από τους τραγουδιστές παρατήρησε τις βλεφαρίδες του νεκρού που έτρεμαν.

Αφού διάβασε το Ευαγγέλιο, προς έκπληξη και χαρά όλων, ο Ανατόλι επέστρεψε στη ζωή. Στο τέλος της προσευχής, όταν τον πλησίασα για να κάνω το σημείο του σταυρού, ζήτησε να τον κοινωνήσω. Κατάπληκτος από το έλεος της Θεοτόκου, εκπλήρωσα την επιθυμία του και τον δίδαξα με τα Άγια Μυστήρια. Μετά από αυτό, ο ασθενής έζησε άλλες δύο ημέρες και πέθανε ειρηνικά κατά την ολονύχτια αγρυπνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: