Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Σήμερα είναι η ημέρα του πατέρα Selafiil από το Noul Neamț. Σήμερα είναι η ημέρα του πατέρα Selafiil από το Noul Neamț. Ήταν σαν τους πατερικούς αγίους, ποτέ δεν μάλωσε, ποτέ δεν θρήνησε για τις ανοιχτές πληγές και τους πόνους που έφερε, ποτέ δεν συκοφάντησε, ποτέ δεν έκρινε κανέναν, ποτέ δεν ανέφερε το κακό, ήταν πάντα ανοιχτόκαρδος απέναντι σε αυτούς που πάτησαν το κατώφλι του, ακόμα κι αν αυτός συντρίφτηκε από τον πόνο στα γεράματά του.

Αυτός ο τέλειος άνδρας δεν θεώρησε ποτέ αμαρτωλό κανέναν ιερέα ή επίσκοπο, αλλά φίλησε και τα χέρια των νέων ιερέων με την ευσέβεια που οφείλεται στους αγίους. Κι αν κάποιος από τους νεαρούς ιερείς, θέλοντας να ταπεινωθεί, τραβούσε το χέρι του, ο πατέρας τον κρατούσε με το χέρι καθαρό σαν κερί και φιλώντας τον έλεγε: «τιμή δίνεις, τιμή έχεις!». Το ίδιο έκανε και ο πατέρας Arsenie Papacioc, φιλώντας το χέρι των νεαρών ιερέων.

Αυτή η ευλάβεια για τη χάρη του Θεού δεν κλονίστηκε σε καμία περίπτωση από ανθρώπινες αμαρτίες και αποτυχίες. Η μη κρίση και η συγχώρεση ήταν το βασικό έργο που κήρυξε ο Πατέρας, γιατί από αυτά γεννιέται η ταπείνωση και η αγάπη.

Γνώριζε πολύ καλά τις Γραφές και τους Βίους των Αγίων, έχοντας εκπληκτική μνήμη. Ακολουθούσε την εκπλήρωση των προφητειών και ο ίδιος προφήτευσε πολλά πράγματα που συμβαίνουν τώρα.

Του άρεσε ο πατέρας Κλεόπα και έλεγε συχνά: «Οι Ρουμάνοι έχουν και έναν άγιο, τον πατέρα Κλεόπα».

Αποκοιμήθηκε το 2005 σε ηλικία 97 ετών. Πολλές φορές έλεγε: "μεγάλη ανατροπή περιμένει στην Εκκλησία, δεν θα την προλάβω, αλλά θα την προλάβετε. Οι επίσκοποι θα πουν ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός, σπάνια θα βρείτε πιστό ιερέα. Αλλά όποιος ομολογήσει το δίκαιο. πίστη, ο Θεός θα του συγχωρήσει όλες τις αμαρτίες, όσο αμαρτωλός κι αν είναι».

Ο Θεός να σε συγχωρήσει και να σε αναπαύσει, πάτερ Σελαφιήλ! Προσευχηθείτε και για εμάς, τους οποίους ονομάσατε αδέρφια, όπως υποσχεθήκατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: