Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Βαρβαρότητα!!!


ΒΑΡΒΑΡΌΤΗΤΑ!

 Η ανθρωπότητα μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό ή φθείρεται στα πιο χαμηλά βάθη της βλακείας.  Ανεβείτε στον Θεό ή πέσετε στην κόλαση, ολόκληρα έθνη, στον κολασμένο θόρυβο της δαιμονικής εκτροπής.  Γίνεται σοφός ή ανόητος ανάλογα με το τι καταπιεί.  Στο Θεό ή στις πλευρές των δαιμόνων.  Ευχαριστία ή έκτρωση.

 Ο πολιτισμός και ο πολιτισμός δεν κάνουν καμία διαφορά.  Η ανθρωπότητα σκαρφαλώνει στα βουνά του πολιτισμού ή στοιχειώνει τρελούς μύχους.  Αν την εποχή της κυρίας Ζωής Μπουσουλένγκα οι μαθητές των γραμμάτων απήγγειλαν από μνήμης τον Σοφοκλή, τον Γκαίτε ή τον Καντ, σήμερα ψάχνουν στο tik-tok.  Αν παλαιότερα διαβάζαμε Ambigua ή Ψυχοπαθολογία της καθημερινότητας, σήμερα τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο referat.ro.  Ο Μάρτιν Έντεν παραιτήθηκε υπέρ της Κιμ Καρντάσιαν.  Et caetera.
 Ας κάνουμε μια ιστορική άσκηση φαντασίας.  Ο πολιτισμός, η ευγένεια, η αρχοντιά, η υγιεινή, η σοφία, πολιορκούνται μόνιμα από τα κολασμένα τους πρόσωπα: η βλακεία, ο ριζοσπαστισμός, η βία, η βρωμιά, ο κρετινισμός.
 Αν την εποχή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου, η Αντιόχεια ήταν το μεγαλείο της Ανατολής, με βασιλικές, λουτρά, υδραγωγεία, αμφιθέατρα, σήμερα είναι ολοκληρωτικά βυθισμένη στον κόσμο της βαρβαρότητας και καταστράφηκε από τον πόλεμο.  Στην Αλεξάνδρεια ήταν η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στον κόσμο.  Σήμερα μπορείτε να δείτε κοπάδια με πρόβατα και κατσίκια στα τετράγωνα.  Το Κάιρο ήταν ο μεταφυσικός αφαλός του κόσμου, σήμερα αν βγεις το βράδυ στο μπαλκόνι στη μητρόπολη με δεκάδες εκατομμύρια, το πουκάμισό σου μαυρίζει σε 3 δευτερόλεπτα από την τεράστια και αποπνικτική αιθαλομίχλη.
 Επιστρέφει η βαρβαρότητα σέρνεται ύπουλα στον κόσμο.  Πηγαίνετε στο Porte de la Villette στο Παρίσι, στην Edgware Road στο Λονδίνο κ.λπ., και θα πειστείτε.
 Το ίδιο συμβαίνει και σε θρησκευτικό έδαφος.
 Στην πτώση των ξένων προς τον Θεό εκκλησιαστικών αρχών, που νομιμοποιούν τη σοδολατρεία, η ανθρωπότητα βυθίζεται στη μιζέρια και τη βαρβαρότητα.
 Η Γαλλία κατοχύρωσε πρόσφατα στο Σύνταγμά της το ανθρώπινο δικαίωμα να τεμαχίζει ένα μωρό ζωντανό στη μήτρα.
 Η ανθρωπότητα πρέπει να είναι υπεύθυνη.  Δεν είμαστε ζώα.  Ή μήπως είμαστε?  (Τα ζώα δεν σκοτώνουν τα μωρά τους).  Δεν μπορούμε να περπατάμε στο δρόμο και να σκοτώνουμε έναν άνθρωπο χωρίς να κάνουμε 20 χρόνια φυλάκιση.  Το ίδιο και η άμβλωση.  Δεν μπορείς να σκοτώσεις έναν άνθρωπο λέγοντας ψέματα ότι δεν είναι άνθρωπος.  Δεν είστε υπεύθυνοι για τον εαυτό σας, κρατήστε το παιδί και δώστε το για υιοθεσία.  Στην πλαγιά της κολασμένης βίας, η δολοφονία γίνεται αποδεκτή, ενθαρρύνεται από τους υπηρέτες της κόλασης, γιορτάζεται από ανθρώπους που είναι καταδικασμένοι να σκοτώνουν στην καρδιά τους Αυτόν που τους αγάπησαν.
 Κατεβαίνουμε στη βαρβαρότητα.  Η κόλαση είναι η θανάτωση του Θεού στις καρδιές των ανθρώπων.  Και η πιο περίπλοκη αναπαράσταση της κόλασης είναι η άμβλωση, η δολοφονία του πολυτιμότερου για τον Θεό, από εκείνους που πρέπει να γεννήσουν τη ζωή.
 Ο Θεός να μας λυπηθεί.

Πατήρ Ιωάννης Ιστρατι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: